Friday, November 21, 2008

Keindahan singapura.


Klo d singapura,tak paya kita naik gunung,kamu naik lift sja sampai d atas yg boleh,seterusnya lehat la sepuas puasnya,


Berbisik d hati saya sedikit,wah. .begini rupanya kehebatan manusin ciptaan Allah yg teragung..jadi rugila manusia yg bodoh membinasakan dirinya,sdangkan lebih bnyak lagi yg kita tidak tahu perihal d dunia ini.sya percaya tuhan senentiasa merencanakan hidup kita,samada baik buruk kita terima sja.

32 comments:

HoneyBUZZin said...

Hi Fred...cantik pemandangan itu.

tanakvagu said...

kamu suka..hehe.. :) yha kita libur dulu.

Beck the BandagedKnees said...

;) lol.. which do u think is destroyed by human..? ;) the beautiful building or the invisible nature that we're looking on this pic..? ;) hehe

:) happy november.. lol

belleOFranau said...

ko di mana ni...ko naik di yang cam 'eye on malaysia' ka ni?

Kengkaru Kong said...

si Fred pulak di nama ko ging. apa bah yang menarik sana esplanade tu?

tanakvagu said...

BECK:

HEHE..i dont think was anyting here..
just wana show,all people in the world how great people making this building n singapura island.ok bah kau... :)


BELLOFRANAU:

hi...salam bertemulagi..
tidak,saya d orang punya office.tingkat 61 paling atas 70

tanakvagu said...

KENGKARU KONG:

hi hello..saya suka blog kamu d christchurch..hehe, great!!
ya nama saya orang panggil FRED..tapi ndatau pula sia guna tanakvagu ada juga yg tahu Fred
hehe.. :)

ya...banyak suda saya esplande tu bermula dari older post saya..sampai F1 juga ada.. :)

salam kenal kengkaru kong. :)

bie gurl said...

waaa....banyak bangunan ow...mcm sana NEW YORK...hee...:)

tanakvagu said...

serupa tapi tak sama kan sayang...heheeh :)

ek...pok silap.hehehe..
tak pa sya bergurau.... :)

Bambangan @ Ony said...

alo selamat siang pak.... waduh cantik ya pemandangannya... tidak sempat naik bangunan yg tinggi2 sana time sia pi Singapore tidak lama dulu... tapi sia lebih senang dengan pemandangan alam semula jadi... lagi sedap mata memandang... lebih terasa ketenangannya... tapi ya lah kan, manusia len2 bah jadi setiap org punya pandangan tersendiri.

tanakvagu said...

ya mas..salam bertemu lagi,maaf
lambat bngt rplay,pasal akhir2 gwa sibuk bngt.. :)

o ketahuan deh...rupanya kamu pernah ke sini juga ya hehe

ya benar mas bambangan,setiap manusia itu d kurniakan dengan pandangan tersendiri tapi
klo gwa apa2 juga cantik jika orang pangil itu cantik ato indah.
saya ngikut aja hehe...tpi mestinya memenuhi kehendak hati kita gitu kan.:)

Minsulod said...

hi fred...
....tuhan senantiasa merencanakan hidup kita,samada baik buruk kita terima sja.

betul tu fred..kita milik dia sudah tentu Tuhan tahu apa yg baik dan apa yg tidak baik untuk kita. Kehebatan manusia tidak boleh dipertikaikan..namun Allah kita yang maha agung lebih hebat daripada semuanya.

Thanks for sharing Fred. Take care.
GBU
*^_^*

tanakvagu said...

hi too minsulod..

terimakasih atas komentar yg terbaik.

Kengkaru Kong said...

bah..hari tu F1 sempat lah ko tingu kan Fred? Sa ada mai sana tu tapi 1 hari sebelum dorang mula. Hehe!

tanakvagu said...

uie naa...

sempat begis sya tengo tu,waktu malam..

huh mau sg$300.000 satu card oh..

bulih tambang balik suda.klo tukar duit malaysia suda RM 650.00 tu.hehe..

ღ NinieJane ღ said...

tanakvagu.. limpas.. heh!e cantik gmbr tapi sa prefer living in kampung hehe..

bagi emaill... sa kasi private sd blog sa... mau add

take care

tanakvagu said...

ninie jane..

huh...bah santik la tu.

ok..nanti sya masuk pkai e.mile la kio..enmm

tank u.. :)

ღ NinieJane ღ said...

sa mau email dlu mau adddd.. hehehe

GregChai said...

setiap kejadian di dunia ini ada sebab kan dan ada penyebab, ada kala kejadian buruk itu tidak semestinya buruk tapi ada tersirat suatu amanat dariNya, syukur hari ini saya masih boleh menikmati keindahan di sekitar ku.

Bro, cantik pemandang di Singapore. kalu ada rezeki, sia jalan-jalan cari ko di sana buli bah kan hehehe

Tompinai paladius @ NiT said...

Hi Fredo apa kabar ko...lama inda pa tingu2 ko...heheh... you tube sia cari saja mypaladius...ada la tu..hehe...bah selamat ari minggu....:)

tanakvagu said...

NINE JANE

lama..sya im really appologize
to you,bukan apa ahh...pasal blog ini sya mau rejak suda.sya mau simpan buat blog lama sja.pasal saya mau buat baru.nanti sya kasi kamu email arr... :)happy to see u jane.


GREG CHAI

semasih nyawa ada d kandung badan,
kenangan terindah setiap yg d lalui akan senentiasa ada.setiap manusia mengelaminya.
namun bagi orang yg tidak pernah bersyukur dalam kehidupan hanya sia sia sja.thank you brother...

boleh saja greg..cari saya,nanti sya tunjukan kamu tempat2 yg menarik d sini. :)

hehe..SENTOSA.googe sja bro..SENTOSA SINGAPURA.SHOPPING,macam2 ada.

SIR PALADIUS(cikgu paladius)

khabar bagus,harap kamu juga baik2 aja ya :)
jangan lupa jemput sya klo suda mau nikah hehe :)
sya pun lama juga tia online,pasal sibuk.update pun kurang suda.

ok sir...thank you.nti sya search n kasi tingo ko kio. :)

Bambangan @ Ony said...

bro mana sudah ko ni? lama tul ko inda memunculkan diri. ko sihat juga kah ni, ok juga kah?

ReNo said...

Fred, santik ow kan Spore. hmmm lama sudah x ke sana...dulu selalu la... isk barang siapa yang membinasakan dirinya sebelum waktu Tuhan, maka siksa neraka yang abadi akan menemani selam-lamanya...hehe mcm baca hadis plak o...

belleOFranau said...

oo..tanakvagu..kenapa lama dah ko nda update ni...ko bz?

Budiawan Hutasoit said...

Hi Fred,

terima kasih ya sudah berkunjung ke blog saya. Gambar yang bagus mengenai Singapore.
Saya juga ada beberapa artikel mengenai Singapore, diantaranya :

http://budiawan-hutasoit.blogspot.com/2008/10/singapore-oh-singapore.html

dan

http://budiawan-hutasoit.blogspot.com/2008/10/biar-udah-disiplin-tetap-aja.html

oya, kenapa blog kamu tidak ada Shoutbox-nya?

tanakvagu said...

to Bambangan

sia d sabah ne skrang bro,sia sehat2 sja..aku minum2 lagi,mabuk2 hehehe..naaa..aramai tie bro. :)

kopivasian kio..


to Reno

wauu..memang cantik,dan tersibuk.
skrang duduk kat sabah ne.. :)
bukan lagi d singapore.
oh ya Reno..soal itu sendiri mau tahu la hehe :)

TO BELLEOFRANAU

hahahha tada masa.aku d sabah ne skrang..sibuk ja
moginum dan aramai tie... :)


to Budiwan

mas..trimakasih atas web nya..nanti saya akan lawati.
nama kamu sebati dengan berbudi gitu... :)

yg bagus2 :)

oh ya..soal tiada shoutbox?
mala ngak ada Add NYA JUGA KAN...
mksud ku teman yg d tambah(link)


soalnya kerna aku berada d luar negara,jadi tidak ada seberang link informasi d sini.
untuk mengelakan seberang kesulitan dan apa2 link yg tidak d duga gitu... :)

eedany said...

BZ kah bro?

Selamat Tahun Baru 2009.

Goodbye 2008...Welcome 2009.

PEACE :)

tanakvagu said...

eedany

yes!! wellcome to u too.. hehe :)

lupakan peristiwa pahit 2008

ingat peristiwa manis 2008

dan abadikan 2009 adalah hari yg terindah buat kamu. :) kiuekuie... :)

PEACE :)

Tompinai paladius @ NiT said...

Hi tanakvagu...HAPPY NEW YEAR 2009....amacam percutian di kampung??? nda pun sampat jumpa ko...adeii....

tanakvagu said...

saya navuk sir karaja saya. hehe
besala kan...klo ujung taun banyak aramai tie..

naa...sana sia tu"
d sana tajau sanA juga nakalapik hahahaha :)

seminggu ada minum,seminggu juga saya mabuk.

bujang kan...hehe
nokoutongggggg suda... :)

Bambangan @ Ony said...

wah balik sabah tidak pandai kasi tau urang oh kan.... jadi mana sudah sekarang ni? masih di kk sabah lagi atau sudah balik ke singapura? sia masih lagi bercuti di sabah ni.

sabahanblogersjr said...

Saya dengar marina bay tempat paling best, betul kah???